Mühendis Forum

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Ara
  • Giriş Yap
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 08, 2010, 08:08:09 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mühendis Forum > Genel Konular > Tanışalım  > Bilgisayar Mühendisleride Toplanalım Hadi;)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2]
Yazdır
Gönderen Konu: Bilgisayar Mühendisleride Toplanalım Hadi;)  (Okunma Sayısı 3249 defa)  bookmark this topic!
__risay__
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Bilgisayar Mühendisleride Toplanalım Hadi;)
« Yanıtla #15 : Ocak 01, 2009, 09:52:09 am »

Alıntı sahibi: AlagoZs üzerinde Ekim 01, 2008, 01:55:46 pm
Selam Millet Ben Pamukkale Üniv. Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisiyim... Benim Gibi Hala okumakta olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Var İse Forumda (Alt veya Üst Sınıf) Tanısalım, Bu Hem Arkadaslık Hemde Dersler Konusunda Bize Faydalı Olacaktır...

Selam arkadaşım;

Bende 1. sınıfdayım. Gülümseme

Ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül!
Gel o bayıltan renklerinle gönlüme dökül.
Vaktidir, gözlerimin içine gül;
Ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül!
Links

Links: 1

View Profile
Re: Bilgisayar Mühendisleride Toplanalım Hadi;)
« Posted on: Eylül 08, 2010, 08:08:09 pm »

infofreak
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 21, 2009, 07:55:57 am »

slm arkadaslar,

bende araniza yeni katildim, bilgisayar bölümü 1. siniftayim.
Su an yurtdisindayim ama mümkün olursa Türkiye'de taninan bir üniversiteye yatay gecis yapmak istiyorum.

burak_ktü
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 05, 2009, 11:57:07 pm »

slm arkadaşlar bende yeni üye oldum 1. sınıfım
büşraaa
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #18 : Mart 29, 2009, 08:03:39 am »

Merhaba arkadaşlar ... siteye yeni üye oldum we bilgisayar mühendisliğinde de yeniyim .. daha önce fizik mühendisliğindeydim orayı bıraktım .. iimi oldu kötümü bilemiorumm bence fizik daha kolaydı Kahkaha ama bişiler yapmaya başladıkça zewk alacağımı düşünüyorumm .. her konuda yardımlarınızı bekliyorum  Göz kırpan
shni4ka
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #19 : Mayıs 04, 2009, 02:00:39 pm »

bilgisayar muhendisiyim, 2003'te mezun oldum...meslegimle ilgili calisma imkanim olmadi, farkli dalda kendimi gelistirdim....simdi bilgisayar alaninda is ariyorum, aslinda nerden baslayacagimi da bilemiyorum..  Üzgün
zynep
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 12, 2010, 07:08:01 am »

selam arkadaşlar bn hem sitede hem bilgisayar mühendisliginde yeniyim.Bölüm,dersler ,üniversite bitince iş imkanı konusunda tereddütlerim var.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
evrenkeskin
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #21 : Mayıs 24, 2010, 01:36:30 am »

Arkadaşlar ben forumumuzla 3-4 aydır ilgilenen eğitim videolarını izleyen 1.sınıfı bitirmek üzere olan bilg. müh. öğrencisiyim İstanbul da ikamet etmekteyim İst. Aydın Üniversitesinde %50 burslu eğitimimi sürdürmekteyim hepinize saygılar ve sizden ilk talebimide belirtmek istiyorum Kahkaha ; bu yaz 11 haziranda okulumun sınavlarıda tamamen bitiyor ve yazın kendimi geliştirmek için c sharp ve sql server 2008 öğrenmek istiyorum bunlar hakkında hiçbir bilgim yok sadece c dilini iyi biliyorum Kahkaha sizden ricam bana kitap önerirmisiniz ama lütfen duyumlara göre söylemeyin yani sizin kullanmış olduğunuz bir kitap olsun lütfen vesselam...
phoenix
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Haziran 16, 2010, 04:44:17 am »

herkese merhaba Gülümseme ben de bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisi olcm seneye inşallah, bu sene hazırlık bitti. bilgisayar konusunda kendimi çok eksik hissediyorum ve bölüme başlamadan önce kendimi biraz geliştirmek istiyorum.. bu konuda forumun bana katkısı olacağını umuyorum Gülümseme bana tavsiye edebileceğiniz, "şunu şunu yapsan yararına" diyebileceğiniz bir şeyler varsa çok sevinirim
mesut53
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
Ynt: Hala Öğrenciyim
« Yanıtla #23 : Haziran 23, 2010, 12:07:05 am »

İş bulma olanağı işi bilene göre değişiyor
yunusciu
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 07, 2010, 06:08:34 am »

Merhaba arkadaşlar Uluslararası Kıbrıs Universitesi 2.sınıf Bilgisayar Mühendisliği okumaktayım.. yeni üyeylim umarım faydalı olabiliriz birbirmize..
kimene
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Temmuz 18, 2010, 07:59:43 am »

Merhaba arkadaşlar. Bende bilg. müh.de okumaktayım.3.sınıfa geçtim..

Bu bölümü düşünen için birkaç şey demek istiyorum
Öncelikle bölüm dersleri hariç mutlaka ama mutlaka matematiği sevmeniz gerekiyor..
Türev integral , gördüğümüz matematik yanında ufak kalıyor.Ve hemen her dersimizde kullanmaktayız. Çünkü problem çözümleri vs normal işlemlerle çıkmayacak kadar karmaşık ve yoğun.
Bu yüzden her hangi bir mühendislik bölümü seçmeden önce matematiği özellikle düşünün derim.
Ben lise bitene kadar matematik hastası bir insandım ama üni.de ben bile bıktım diyebilirim..

Bunların dışında ise çoğunlukla yazılım ağırlıklı derslerimiz mevcut. Şu ana kadar C , C++ , C # , Asm gördük , veri yapıları vs vs..
açıkcası programlama zevkli bir ders. Ancak matematik dersleri çok çok fazla ve bu yüzden insan bunalabiliyor.
Birde 2 vize bir final sistemi mevcut. Bu yüzden öyle yata yata geçeyim düşüncesiyle gelecekseniz hiç gelmeyin derim , çünkü okul bitmez =)
Bazı hocalarımız var misal , devamsızlığa önem vermeyen.. Çünkü o derslere gitmezseniz zaten kalıyorsunuz.. Yani olay sadece bizde değil , dersi dinlemekte de bitiyor.

Tüm bunların dışında ise kendinizi geliştirmeye, öğrenmeye , araştırmaya hevesli ve meraklı olmalısınız
Çünkü okulda da bir yere kadar öğrenim veriyorlar. Misal C'yi ele alalım.. Ya da herhangi bir dili..
Hepimiz az çok ingilizce biliyoruz değil mi ? Ama üstüne gitmezsek o olduğu gibi kalır ve ilerlemez. İşte programlama dili de böyle. Üstüne gitmezseniz ve sadece yazım kurallarını bilerek "merhaba dünya" gibi şeyler yazdırarak kalırsanız  o dil öylece kalır..

Ciddi olarak bu mesleği düşünenler , lütfen iyi düşünün..
Ne kendinize ne de mesleğe haksızlık etmeyin.. Gerçekten sevdiğiniz bir bölümü seçin
Çünkü sevmek başarının destekçisidir.Ve bu meslek sevilmeden yapılmaz buna emin olun..

Eğer ben bunları göze alamam , ünide rahat edeceğim , ileride de pek yükseklerde gözüm yok diyorsanız sizi fen edebiyat , eğitim vs tarzı bölümlere yönlendiriyorum..

Her bölümün kendi zorlukları olduğunu unutmayın  Göz kırpan
emre.tokul
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Temmuz 28, 2010, 03:00:51 pm »

Bende 2. sınıf öğrencisiyim çok seviyorum bölümümü ama bitirdikten sonra iş sahasına yönelik korkularım var açıkcası..
iKaya
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #27 : Temmuz 29, 2010, 11:40:25 pm »

Merhaba arkadaşlar,
Bende Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Müh. Öğrencisiyim. 3.sınıfa geçtim, şu anda yaz stajımı yapıyorum. Foruma yeni üye oldum. Birbirimize oldukça faydamızın dokuncağını düşünüyor, kendime hoşgeldim diyorum=))

İyi Çalışmalar...
İsmail KAYA
Sayfa: 1 [2]
Yazdır
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: