Mühendis Forum

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Ara
  • Giriş Yap
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 08, 2010, 08:19:19 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mühendis Forum > Bilgisayar mühendisliği  > Bilgisayar Programları (Moderatör: batuakhisar) > Hangi Dili Önerirsiniz
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Hangi Dili Önerirsiniz  (Okunma Sayısı 544 defa)  bookmark this topic!
compeng20
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
Hangi Dili Önerirsiniz
« : Nisan 21, 2010, 08:07:59 am »

mrb arkadaşlar bilg müh öğrencisi olarak hangi dili bilmem bana ilerde iş hayatımda yarar sağlar yani işe alan kişiler ne gibi özellikler ve hangi konularda bilgili olmamızı ister.okulda c c++ java öğreniyoruz bunu dışında da bana gerçekten bi faydası olacak bir dil öğrenmek isterim c# düşündüm bazıları oracle diyor sizler ne önenrirsiniz. yardımcı olursanız sevinirim
Links

Links: 1

View Profile
Re: Hangi Dili Önerirsiniz
« Posted on: Eylül 08, 2010, 08:19:19 pm »

hcengiz
Global Moderator
Newbie

Üyelik Bilgileri
Ynt: Hangi Dili Önerirsiniz
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2010, 08:11:37 pm »

az cok butun dillere bulasiyorsun genelde ancak su an programlama buyuk oranda c, c++'dan cikmis durumda. o yuzden java veya .net'e onem vermende fayda var. bu iki teknoloji bellek yonetimini otomatik olarak sagladigi icin, programciyi bir suru fazlalik isten kurtarip asil yapmak istedigin ise odaklanmani sagladigi icin ve daha bircok sebepten dolayi cok kabul gordu. (java'nin hakkini vermek icin kisa bir not, microsoft stratejik programlama dili olarak boyle bir teknolojiye ihtiyac duyuyordu yaklasik 10 sene once, bunun icin java'yi satin almak istemisti bir zamanlar ama satin alamayinca oturup java'nin benzeri olan .net'i uretti)
bunun yaninda java ve .net'in ne ise yaradigini anlamak ve gercek degerini takdir edebilmek icin mutlaka c ve c++'ta biraz program yazmak gerekiyor.
.net teknolojisini c#, visual basic.net ve daha bircok dilde kullanabilirsin.

oracle, bir veritabani dili. Alternatifi SQL. Microsoft SQL, mySQL vs. gibi cesitleri var. Yazdigin programlarda genellikle veritabani kullaniyorsan, yani biryerde veri depoliyorsan, oradan depoladigin verileri okuyorsan-guncelliyorsan-gerektiginde siliyorsan bunlardan illaki birini ogrenirsin. Java SQL ile calisiyor mu emin degilim ama genellikle Java ile Oracle, .net ile SQL kullanilir.

umarim bi fikir vermistir.
mesut53
Newbie
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
Ynt: Hangi Dili Önerirsiniz
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2010, 12:02:07 am »

Merhabalar! Kardeşim Okulda Öğretieln Dilleride Bilmen İyi olur Çalışmak İstediğin Alana Bağlı ama işe alan kişiler Web alanında Çalışacaksan Java,Asp,Php İstiyorlar vede Flash Kriterlerinin yAzıyor lar Zaten. Ama eğer Yazılım (SOFTWARE) ve Veritabanı(DATABASE) üzerinde çalışmak istiyorsan bilmen gereken Asp.netC# SQL-T-SQL-My-SQL Bilmen gerekir.
Ben Bir bilgisayar programcısı olarak çalıştım Alan Yazılım ve Veritabanı Şu an çok sık Desktop uygulaması yok çoğunlukla Web uygulamaları yapıyor ve Asp.net kullanlıyor çoğunlukla bunuda belirtmek isterim ama eğer öğrenmek istetiğin bir dil de yardımcı olabilrim.Seni bu konuda aydınlatabildiysem ne mutlu . İyi çalışmalar Hayatta başarılar.
Sayfa: [1]
Yazdır
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: