Mühendis Forum

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Ara
  • Giriş Yap
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 09, 2010, 11:02:18 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Mühendis Forum > Bilgisayar mühendisliği  > Donanım (Moderatör: batuakhisar) > Yardım Acil!
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Yardım Acil!  (Okunma Sayısı 792 defa)  bookmark this topic!
Ezgi06
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
Yardım Acil!
« : Mart 10, 2010, 09:25:27 am »

Mrb..Ben İnşaat Müh. öğrencısıyım henüz birinci sınıfım ögretmen bılgısayarda 0 ,1 ler nereye yazılır ve ıkı bılgısayarın hızını nasıl karsılastırırız gıbı ıkı soru verdı .Yardımcı  olabılır mısınız?
Links

Links: 1

View Profile
Re: Yardım Acil!
« Posted on: Eylül 09, 2010, 11:02:18 am »

erkanozkan
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Yardım Acil!
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2010, 07:58:07 am »

merhabalar iki bilgisayarın hızını karşılaştırmak istiyorsanbazı test programları var bunları kullanabilirsin,super pi,sisoft sandra,pcmark 2004 gibi testler yapıp karşılaştırabilirsiniz..diger soruya gelince 0,1 ler nereye yazılır ne demek ???anladığım ve bildigim kadarıyla yanıtlamay çalışayım..
Bilgisayar bellegi baytlarla ölçülür. Tek bir bayt sekiz sira haline olan 1’ler ve 0’lardan olusur. Bilgisayar bu 0’lar ve 1’lere göre bilgilere erisir ve onlari saklar. Her bir tusa basma veya karakterle bir bayt bellek kullanilir.Örnegin sen klavyeden "A" tuşuna basarsın,bilgisayar bunu anladıgı dile çevirir ve karşılıgında gelen 0,1 lere göre ram de bulunan adresine gider ve ne işlev yapacagını oradan ögrenir,umarım yanlış bilgilendirmemişimdir..yani ram e yazılır diyebiliriz..
Sayfa: [1]
Yazdır
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: